image desctription

Club

 1. Mass-Media

Mass-Media

I. Desfăşurarea activităţilor de presă la meciurile organizate de FC Unirea Alba Iulia.

În dorinţa de a asigura presei condiţii cât mai civilizate şi în acelaşi timp cât mai eficiente de lucru, totodată şi pentru a ne alinia regulamentelor interne şi internaţionale ale activităţilor media, vă rugăm să luaţi notă de următoarele:

 • Acreditările pentru redactori şi fotoreporteri vor fi solicitate în scris, nominal, pe hârtie cu antet, având aprobarea conducerii redacţiei, până cu 2 zile înaintea începerii campionatului.
 • Regulile valabile pentru accesul în teren: în incinta terenului (sub nici o formă în suprafaţa de joc!) nu vor avea acces decât fotoreporterii acreditaţi şi cameramanii televiziunii cu drept de transmisie a meciului
 • Nu este permis accesul niciunei alte camere de luat vederi de la alte televiziuni pe teren şi în stadion decât la finalul partidei în zona mixtă şi la conferinţa de presă. Această interdicţie este valabilă şi pentru deţinătorii de camere particulare.
 • Pe baza listei anunţate în site-ul oficial, www.unireafc.ro, după centralizarea solicitărilor, acreditările vor fi ridicate în schimbul legitimaţiilor de serviciu de la ofiţerul de presă în ziua meciului, de la stadion, într-un punct ce va fi comunicat din vreme, tot pe site.
 • Tot în ziua meciului, tot de la stadion, din acelaşi punct anunţat din timp, în intervalul 50 minute şi 10 minute înaintea loviturii de începere, fotoreporterii îşi vor ridica vestele, în schimbul legitimaţiilor de serviciu. La finalul jocului se va face schimbul în sens invers.

ATENŢIE: cu 10 minute înainte de meci, punctul de eliberare a acreditărilor-vestelor se va închide.

 • Sunt cu desăvârşire interzise interviurile luate pe suprafaţa terenului de joc, la sfârşitul primei reprize, sau a meciului, ca şi pătrunderea ziariştilor la vestiare. Flash-interviurile vor putea fi luate de regulă în zona dintre intrarea la vestiar şi banca tehnica cea mai apropiată. De asemenea, înaintea şi pe tot parcursul jocului, nu este permis accesul presei în spaţiul rezervat băncilor tehnice.
 • După meci, accesul în zona mixtă (aflată între vestiare şi autocarele echipelor), ca şi în sala conferinţelor de presă, va fi permis numai pe bază  acreditărilor eliberate de FC Unirea Alba Iulia.
 • În timpul conferinţelor de presă se vor închide telefoanele celulare, pentru a nu perturba nici înregistrările radio-TV, dar în special conferinţa propriu-zisă. De asemenea, pentru a nu acapara discuţiile, permiţând tuturor colegilor să se exprime, fiecare redactor va avea dreptul la maxim trei întrebări.
 • În perioada pregătirii centralizate a echipei, colaborarea presei în respectarea riguroasă a programului anunţat poate contribui într-o mare măsură la conturarea unui dialog deschis, atât de necesar tuturor. În acest sens, rugăm îndeosebi să fie respectate zilele de antrenament închise presei. De asemenea, în timpul deplasărilor, eventualele vizite ale gazetarilor la hotelul jucătorilor trebuiesc efectuate în limitele programului indicat de antrenor.
 • În cazul în care aceste reguli de minimă disciplină profesională, ori cele de comportament demn de un ziarist, vor fi încălcate cu bună ştiinţă, FC Unirea îşi rezervă dreptul de a nu mai acredita acel ziarist pe o anumită perioadă de timp, sau chiar definitiv. Dar, desigur, sperăm că asemenea cazuri vor fi cât mai rare, predominând dorinţa reciprocă de a ne respecta şi de a ne ajuta în muncă.

II. Desfăşurarea activităţilor de presă curente ale FC Unirea

Conferinţele de presă organizate cu diferite prilejuri vor fi anunţate din timp pe www.unireafc.ro sau prin intermediul ofiţerului de presă. La aceste conferinţe accesul va fi permis doar redactorilor, fotoreporterilor şi cameramanilor acreditaţi pe baza legitimaţiilor de serviciu vizate la zi.