image desctription

Stiri

  1. Stiri

Ştiri

Amical: Metalurgistul Cugir - FC Unirea Alba Iulia 2-1
FC Unirea s-a deplasat astăzi la Cugir pentru un meci amical în companiei formației de Liga a III-a din oraș, Metalurgistul.  Gazdele s-au impus cu scorul de 2-1 grație golurilor marcate de către Făgărășanu (7-pen, 25), în timp ce pentru uniriști a punctat Al. Giurgiu (60). Este prima înfrângere pentru uniriști în această vară, după ce în precedentele partide amicale au remizat 1-1 cu Pandurii Tg. Jiu și au învins cu 4-2 pe FC Hunedoara. Antrenorul Adorian Himcinschi a folosit următoarea echipă: Căt. Suciu – A. Fulea, Scrob, I. Grozav, Matei – B. Ștef, Selagea, Al. Giurgiu, Tat – S. Turuș, Lăsconi; iar după pauză au mai intrat: Petric, F. Morar, N. Rus, Onacă, Schiau, Apetri, Davidaș, An. David, Cr. Păcurar. Pentru gazde au evoluat: N. Bănică – Bold, Itu, Șt. Radu, Vărărean– Șaucă, Măd. Popa, Udrea, Șuteu – Sorian, Făgărășanu; iar după pauză au mai jucat: Crivăț, M. Neagu, Tăban, Negrescu, Codrea, Ciobanu, G. Olteanu, Scurtu, Afrapt.
Detalii
Înscrieri pentru Centrul de Copii și Juniori
Astăzi au avut loc primele înscrieri pentru Centrul de Copii și Juniori ai Unirii Alba Iulia. Zeci de copii împreună cu părinții acestora au luat cu asalt sediul clubului pentru a se înscrie la una dintre grupele de juniori care se vor forma la FC Unirea Alba Iulia. Aceștia vor fi repartizați în funcție de vârstă la unul dintre antrenori, toate costurile urmând a fi suportate de către club. S-a stabilit ca antrenamentele grupelor de juniori A, B și C să se desfășoare prin rotație pe terenul II al Complexului Cetate și pe terenul din Oarda de Jos, în timp ce juniorii nascuți în 2009 și mai mici se vor antrena pe terenul central al Complexului Cetate.  Revenit în postura de coordonatorul al Centrului de Copii și Juniori al Unirii Alba Iulia, Neluțu Popa a declarat următoarele: "Nu mai apelăm la ajutorul părinţilor, nici cu 50 de bani, totul se va achita de către club. Destul au suportat părinţii în ultimii ani, când a fost criză la Unirea şi doar pasiunea a ţinut în viaţă activitatea. (...) Eu cred că Dumnezeu i-a împins pe Gicu Grozav şi Mihai Oancea să facă pasul spe Unirea. Dacă nu apăreau ei, echipa era în pragul desfiinţării, aşa, speranţele sunt mari. Vrem să ne organizăm foarte bine în primul an la copii şi juniori, să fie cât mai mulţi fotbalişti, la fiecare grupă, să avem de unde selecta. Să putem alimenta, cu elemente valoroase, echipa de seniori, care, în 2-3 ani, poate reveni în Liga a 2-a. (...) Pornim de la zero, dar important este că vrem să construim, cu răbdare, să întărim sectorul juvenil. Iar rezultatele şi progresul tinerilor jucători, pe care le aşteptăm an de an, să ne confere speranţe că aceştia vor deveni jucători de nădejde ai echipei mari, că vor face pasul. Trebuie răbdare şi încredere".
Detalii
Amical: FC Unirea Alba Iulia - FC Hunedoara 4-2
FC Unirea a revenit astăzi pe terenul central al Complexului Cetate după o pauză de aproape un an cu o victorie împotriva formației FC Hunedoara, scor 4-2. Albaiulienii au controlat autoritar partida, iar în minutul 24 conduceau deja cu 3-0 după dubla lui Turuș (15, 19) și golul lui către Alexandru Giurgiu. Oaspeții au revenit în joc și au marcat prin Șumuțiu (37) din penalty și Ionicescu (61), dar căpitanul uniriștilor, Ciprian Selagea a închis tabela în minutul 63 din penalty. Acesta este al doilea joc amical disputat de către uniriști de la reluarea pregătirilor, iar începând de miercuri aceștia vor intra într-un stagiu de pregătire centralizat la Stadionul Cetate.  După această partidă, antrenorul Adorian Himchinschi a declarat următoarele: "E o revenire de bun augur în fața propriilor suporteri pe stadionul Cetate și mă bucur de victorie. Mă declar mulțumit după acest amical, sunt multe lucruri înca de pus la punct după această perioadă de pregătire. Avem multe semnale pozitive, și când spun asta fac referire la cele patru goluri marcate și o sumedenie de ocazii ratate și pas cu pas sper să ajungem acolo unde ne dorim."
Detalii
Neluțu Popa este noul conducător al Centrului de Copii și Juniori
Avem onoarea de a anunța că începând de astăzi, noul conducător al Centrului de Copii și Juniorii al Unirii Alba Iulia este Neluțu Popa. Golgheterul all-time al formației și cel care i-a descoperit printre alții pe Gicu Grozav, Ciprian Selagea și Alexandru Giurgiu revine astfel la echipa sa de suflet după o pauză de 6 ani și este decis să pună umărul la descoperirea de noi talente. Înscrierile pentru Centrul de Copii și Juniori se pot face începând cu data de 1 august, la sediul clubului de pe strada Septimius Severus nr. 38A. Cei interesați vor fi direcționați către antrenorul potrivit fiecărei grupe de vârstă, care va comunica programul de antrenament. FOARTE IMPORTANT: Înscrierile sunt GRATUITE! Nu vor fi percepute taxe pentru deplasări, antrenamente sau echipament. Antrenorii vor fi organizați în felul următor: Grupa A - Neluțu Popa | 1999 - 2000 Grupa B - Ionuț Grozav | 2001 - 2002Grupa C - Gică Bran | 2003 - 2004 Grupa D - Raul Unchiaș | 2005 - 2006 Grupa E - Ciprian Selagea | 2007 - 2008 Grupa F - Alexandru Giurgiu | 2009 - 2011 
Detalii
Amical: FC Unirea Alba Iulia - Pandurii Tg. jiu 1-1
FC Unirea a susținut astăzi pe terenul II al Complexului Cetate un amical în compania fostei prim-divizionare, Pandurii Tg. Jiu, meci întrerupt în minutul 73 la scorul de 1-1 din cauza condițiilor meteo nefavoriabile. Pentru echipa gazdă a evoluat și noul finanțator al echipei, Gicu Grozav, revenit astfel în tricoul echipei unde s-a format ca jucător după o pauză de 7 ani. Acesta a reușit să și deschidă scorul cu un șut sec la colțul lung al porții lui Stanca, după o preluare elegantă pe lângă un adversar la o pasă filtrantă trimisă de către Ciprian Selagea. Gorjenii au reușit să egaleze în minutul 37 prin V. Bujor, după o pasă a lui Trifu. Antrenorul principal al uniriștilor, Adorian Himcinschi, a declarat următoarele: "Ne-am reunit de puțin timp, 4 zile și am folosit acest meci pentru a vedea o serie de jucători. Începutul este promițător, dar mai este mult de lucru. În trecut am mai lucrat cu Gicu, în calitate de antrenor secund, între timp Gicu a explodat, este la un nivel foarte înalt, un jucător exponențial al echipei naționale. Ne-am bucurat că Unirea l-a avut în teren, un fotbalist de la care avem mult de învățat." Căpitanul echipei, Ciprian Selagea, s-a declarat și el mulțumit de partidă și încrezător în viitorul echipei: "Ne-am mișcat bine, a rezultat un meci pe alocuri reușit.  Când joci cu mult public în tribune, practic te simți fotbalist. Este îmbucurător că lumea a venit lângă Unirea, spectatori și oameni cu potență financiară. O luăm pas cu pas, dar sunt convins că Unirea va ajunge acolo unde îi este locul, unde a fost nu demult. Nu știm când se va întâmpla, în doi, trei, cinci ani, dar Unirea va ajunge în Liga 1." FC Unirea a evoluat în următoarea formație: Căt. Suciu – F. Morar, Scrob, Al. Man, Ad. Matei,  B. Ştef, Selagea, Al. Giurgiu, Tat - S. Turuş, Gicu Grozav, iar după pauză au mai intrat Apetri, Jude, Onacă, Davidaș, Lăsconi și S. Fulea. Pandurii Tg. Jiu au folosit pe următoarea echipă: Stanca – Rotaru, Ciobanu, Lung, Vasilescu – Zainea, Petrescu – Trifu, Cocîrlă, Șendroiu – Bujor, iar după pauză au mai jucat Popescu, Celea, Ghidurea, Georgescu, Vodă – Pîrvulescu, Dănăricu – Cioiu, Gianimu, Dodoi – Mărgărit.   
Detalii
Atlas Express & Logistic, noul sponsor principal al Unirii Alba Iulia
Suntem încântați să anunțăm semnarea unui contract de sponsorizare cu Atlas Express & Logistic, renumita companie de curierat rapid internațional.  Aceasta va deveni Sponsor Principal al echipei fanion a județului Alba, în sezonul 2017-2018, iar fondurile vor fi folosite în special pentru dezvoltarea Centrului de Copii și Juniori a Clubului.  Mulțumim Hans Schuller pentru susținerea echipei de suflet a albaiulienilor!  Unirea renaște împreună cu voi!
Detalii
FC Unirea s-a reunit
Astăzi a avut loc reunirea lotului în vederea pregătirii noului sezon al Ligii a III-a. Sub comanda antrenorului principal Adorian Himcinschi, s-au prezentat următorii jucători: Căt. Suciu, V. Răducanu, Petric – F. Morar, Scrob, N. Rus, Matei, G. Toma, B. Ştef, Selagea, Al. Giurgiu, S. Iacşa, Goguţa, Onacă, Ioani, Tat, Davidaş, Schiau, Cordoş, Lupea, Maniu, Ispas. Noua conducere a clubului privește cu optimism înspre viitor și speră în crearea unui puternic Centru de Copii și Juniori care să producă jucători de calitate în următorii ani. Iată ce a declarat Gicu Grozav: "Plecăm la drum cu gânduri mărețe și împreună cu Mihai Oancea avem mare încredere că putem face lucruri frumoase cu această echipă. Punem foarte mare accept pe muncă și disciplină, și în același timp și pe Centru de Copii și Juniori fiindcă ne dorim să creștem juniorii pentri a-i aduce la echipa mare unde să-i putem expune într-o vitrină frumoasă de unde să poată ajunge la echipe din țară și nu numai. Vreau o dăruire foarte mare pe teren în sezonul viitor și să câștigăm meci de meci. Nu vreau să trasăm obiective, rămâne de văzut ce se va întâmpla. Știu că sunt foarte mulți iubitori de sport, de fotbal în Alba Iulia și îi așteptăm în număr cât mai mare alături de Unirea și sperăm să nu-i dezamăgim."
Detalii